U interesu osnaživanja i razvoja informacionog društva u BiH, direktor Univerzitetskog tele-informatičkog centra, dr. Elmedin Selmanović i generalni direktor Bit Alijanse, Armin Talić potpisali su memorandum o međusobnoj saradnji ove dvije institucije.

Sporazumom su se obavezali da će u duhu najbolje saradnje i dobre volje, međusobno sarađivati u oblastima svojih djelatnosti koje su u obostranom interesu, s ciljem unapređenja informacionog društva u Bosni i Hercegovini.

Kako bi postigla zacrtane ciljeve, Alijansi je potrebna podrška svih institucija koje razmišljaju na istom nivou poslovanja. Institucija koja je prepoznata kao adekvatan partner u budućem radu je i Univerzitetski tele-informatički centar UTIC, prvi Internet service provider u BiH i jedini ovlašteni administrator naziva. BA domena.

Zajedno, ove dvije institucije istrajno će raditi na unapređenju sistema edukacije kvalitetnih kadrova i stvaranju okruženja u kojem potencijal softverske industrije treba biti prepoznat. Sinergijom, bit će realizirani zajednički projekti koji će doprinijeti razvoju nauke i struke. Također, radit će se i na poticanju i koordinaciji istraživanja i razvoju tehničko-tehnoloških dostignuća, te na promociji državne .ba domene.

UTIC support

 

 

Podijeli