Vi ste ovdje
Home > Aktuelno >

Sistem za mjerenje kvaliteta širokopojasnog pristupa Internetu u BiH – RAK NetTest

Regulatorna agencija za komunikacije je implementirala sistem za mjerenje kvaliteta širokopojasnog pristupa Internetu RAK NetTest.

Link za aplikaciju: https://nettest.rak.ba

Šta je RAK NetTest?

  • RAK NetTest je open-source aplikacija koja predstavlja besplatni alat kojim krajnji korisnici mogu ispitati brzinu i kvalitetu usluge širokopojasnog pristupa Internetu. Pored uobičajenih indikatora brzine: ping, preuzimanje (download) i učitavanje (upload), aplikacija mjeri više od 150 različitih parametara, te sveobuhvatno procjenjuje kvalitet usluge i zadovoljstvo uslugom pristupa Internetu.
  • Aplikaciju možete pokrenuti sa računara na adresi nettest.rak.ba za fiksni pristup Internetu, a istu možete instalirati na svoj mobilni telefon i tablet sa Play store, ili App store (zavisno od vrste uređaja koji koristite) za bežični pristup Internetu.
  • RAK NetTest je složen sistem mjerenja koji nudi pouzdano i vjerodostojno testiranje i rezultate. Rezultati se pružaju korisniku u prilagođenim i detaljnim grafičkim i statističkim prikazima.

Više informacija o RAK NetTest aplikaciji, kao i uslovi njenog korištenja nalaze se u okviru same aplikacije u rubrikama Pomoć i Uslovi korištenja.

 

Top